Inspiratie uit Oegstgeest

 

Puzzel-o-theek

De puzzel-o-theek is een initiatief van een actieve inwoonster uit Oegstgeest. Anne Dekker leent graag een puzzel uit aan mensen die daar interesse in hebben. De puzzels worden op leenbasis beschikbaar gesteld voor iedereen die dat maar wil. De moeilijkheidsgraad van een puzzel wordt in enkele gevallen aangegeven met rondjes, 1 t/m 5, van eenvoudig tot moeilijk.
De collectie verandert voortdurend, dus kom later nog eens terug om verder te kijken.
Neem eens een kijkje op de website

 

Dorpskracht

Deze website draagt bij aan het stimuleren van het vrijwilligerswerk in Oegstgeest.
Door initiatieven rond vraag en aanbod van vrijwilligerswerk goed bij elkaar te brengen, maakt Oegstgeest als dorp optimaal gebruik van haar eigen kracht. Daarom is Dorpskracht Oegstgeest opgericht. Deze (digitale) plek is het startpunt voor iedereen die iets voor een ander wil doen of een hulpvraag heeft.
Neem eens een kijkje op onze website

 

GrunerieBuur

Onder het aloude motto "een goede buur is beter dan een verre vriend" zijn we in de Gruneriebuurt gestart met de "GrunerieBuur".

De "GrunerieBuur" wil bewoners ondersteuning bieden als gewone burenhulp niet mogelijk is. Op de "GrunerieBuur" kunt u dus een beroep doen als uw eigen buur dat niet wil/kan of daartoe niet in staat is; we gaan er in principe van uit dat u in eerste instantie bij uw eigen buur aanklopt..... is dat om de een of andere reden dus niet mogelijk dan kunt u zonder meer een beroep doen op de "GrunerieBuur".
Neem eens een kijkje op onze website

 

Autisamen

In april 2014 zijn wij, zes moeders, gestart met Autisamen. Het idee is gekomen door onze kinderen. We hebben allen kinderen met de diagnose autisme spectrum stoornis. Onze kinderen zitten op speciaal onderwijs, de Leo Kannerschool in Oegstgeest. Dit is een cluster 4 basisschool, gericht op kinderen met autisme.

Ons doel is om kinderen met autisme, hun ouders, broertjes en zusjes in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Onze uitvalsbasis is Katwijk, Oegstgeest, Leiden, Teylingen en omgeving.

We willen uitdrukkelijk aangeven dat wij geen organisatie zijn die zich richt op begeleiding of behandeling. We zetten onze ervaringsdeskundigheid in om activiteiten voor de kinderen auti-proof te maken. We vragen daarom altijd van ouders dat zij zorgen voor de begeleiding van hun kinderen bij de activiteiten. Verder organiseren we de activiteiten uit eigen middelen en vragen we een kleine bijdrage bij de sport- en spelmiddagen. Onder het tabblad "Over ons" hebben we uitgelegd wat we auti-proof vinden en hoe we dit hebben toegepast in ons activiteitenaanbod.
Neem eens een kijkje op onze website