Inspiratie uit andere gemeenten

Op deze pagina vindt u goede voorbeelden uit andere gemeenten. Ter inspiratie!

Witte Raaf Eindhoven

Voor kleine afstanden is de regiotaxi niet altijd geschikt. In Eindhoven is er Vervoersdienst de Witte Raaf. Deze vereniging brengt mensen die niet goed met het Openbaar Vervoer kunnen reizen naar hun bestemming, tegen een laagdrempelige vergoeding.
Bezoek de website

 

Groepsmaatjes Arnhem

In Arnhem wordt er voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid regelmatig een middag georganiseerd, waar zij activiteiten kunnen doen met een vast groepje mensen.
Bezoek de website

 

Thuisdiner Den Haag

In Den Haag is er het ‘thuisdiner’. Haagenaars bieden ouderen uit de buurt een plek aan tafel, zodat zij niet meer alleen hoeven te eten.
Bezoek de website

 

Hulpdienst Nijmegen

In Nijmegen is er de Hulpdienst. Hier helpen vrijwilligers ouderen, langdurig zieken, gehandicapten, slechtzienden en minder draagkrachtigen. Bijvoorbeeld met boodschappen doen.
Bezoek de website

 

Nextdoor

Nextdoor is opgericht omdat we geloven in de kracht van onze buurt, onze thuishaven. Ook in Oegstgeest zijn er al wijken waarin de app veelvuldig wordt gebruikt. Of het nu is om even op elkaars kinderen te passen, boodschappen te doen voor een zieke buurman of samen met de straat een middag bomen snoeien. Start nu ook uw eigen groep. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en in Google Play.
Bezoek de website